Selviytymistä vai suorituskykyä: Terveydenhuolto organisoinnin, tiedonhallinnan ja henkilökunnan kannalta

Selviytymistä vai suorituskykyä? Terveydenhuolto organisoinnin, tiedonhallinnan ja henkilökunnan kannalta -seminaari pidettiin 3.9.2012. Seminaarin tarkoituksena oli tarjota toimija- ja ammattiryhmärajat ylittävä foorumi tärkeälle aiheelle: miten terveydenhuolto voi selvitä nykyhaasteistaan. Tästä on ladattavissa seminaarissa pidetyt puheenvuorot.

Seminaarin avasi ETLAn toimitusjohtaja Vesa Vihriälä. Hän totesi aloituspuheenvuorossaan, että meillä on tällä huomattava tarve tehostaa julkisten palveluiden tuotannon tehokkuutta. Tämä johtuu osittain palveluiden tasosta, mutta ennen kaikkea siitä, että niiden tuottamisen kustannukset nykyisillä menetelmillä tulevat muodostumaan kestämättömiksi julkiselle sektorille. Vihriälä totesi, että yhtenä ratkaisuna esitetty kuntien koon muuttaminen ei tuo riittävää mittakaavaetua tilanteen ratkaisemiseksi. Hän piti mittakaavaetua tärkeämpänä asiana sitä, millä tavalla asiat organisoidaan, minkälaisia prosesseja tuotannossa on, minkälaista teknologiaa käytetään hyväksi. Ja tässä suhteessa tämä seminaari, joka fokusoi terveydenhuollon sektoria ja sitä, miten nämä asiat pitäisi organisoida, millaisia niiden prosessien täytyisi olla, miten tietotekniikkaa voidaan parhaiten hyödyntää, miten kannustimet voidaan järjestää eri toimijoille niin, että ne palvelevat tehokkuutta, on ihan sitä ydintä, mistä ylipäätään julkisen sektorin tuottavuuden ja tehokkuuden parantamisessa pitäisi olla kysymys.

Seminaarissa käytettiin seuraavat puheenvuorot (ladattavissa klikkaamalla puheenvuoron nimeä):

Healthcare trendsetting in the US (Kustannusten, laadun ja saatavuuden tasapainottaminen terveydenhuollossa – USA:n suuntauksia; kalvot suomenkielisillä muistiinpanoilla tästä), Joel Shalowitz, professor, Kellogg School of Management, Northwestern University

IT-järjestelmät terveydenhuollossa

Työntekijät ja tuottavuus

Paneelikeskustelu: “Miten parantaisin terveydenhuollon suorituskykyä?
keskustelijoina

  • Sanna Lauslahti, HUS hallituksen jäsen, kansanedustaja
  • Joel Shalowitz, professor, Kellogg School of Management, Northwestern University
  • Mikko Rotonen, IT kehitysjohtaja HUS Tietohallinto, APOTTI-hankkeen IT-osuuden projektipäällikkö
  • Kiti Müller, tutkimusprofessori, “Aivot työssä” -tutkimusohjelman johtaja, Työterveyeslaitos
  • Kirsi Rantanen, erikoislääkäri, Neurologian klinikka, HUS

puheenjohtajana Antti Kauhanen, tutkimuspäällikkö, “ICT, palveluinnovaatiot ja tuottavuus” -hankkeen projektipäällikkö, ETLA.

Lisäksi Työkaluja työn kehittämiseen -posterit kerrottiin hankkeen tutkimusryhmän kehittämistä mobiileista työkaluista oman työn kehittämiseen (puheluiden seuranta, ajankäytön seuranta, automaattinen paikannus).

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*