Optimal Resource Allocation in Multiclass Networks

Tässä artikkelissa tutkitaan joustavia erityyppisiä palvelimia käyttävän moniluokkaverkon resurssiallokaatiota, kun verkon solmuissa on erityyppisiä palvelimia ja palvelinten kokonaismäärät noudattavat yleisiä rajoitusehtoja. Jokaiseen asiakasluokkaan liittyy verkon solmu, jossa asiakkaita palvellaan, sekä työmäärä, jonka asiakkaat tuovat solmuun. Palvelimissa sallitaan eri osaamisluokkia, palvelutehokkuuksia ja resurssitarpeita. Esitämme yksinkertaisen tavan verkon maksimiläpäisyn ylärajan laskemiseksi staattisella resurssiallokaatiolla.

Asiasanat: Resurssiallokaatio, joustava palvelin, moniluokkaverkko, läpäisy, pullonkaula

Naumov V., Martikainen O.: Optimal Resource Allocation in Multiclass Networks, ETLA DP 1262, 14.12.2011

Artikkeli on ladattavissa täältä.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*