Queueing Systems with Fractional Number of Servers

 

Tässä artikkelissa esittellään monen palvelimen jonojärjestelmän, jossa traditionaalinen M/M/s jonokäsite laajennetaan murtolukumäärälle palvelimia. Artikkelissa näytetään, että yleistettyä Erlangin viivefunktiota voidaan käyttää tällaisen järjestelmän viivetodennäköisyyksien laskemiseen. Esitetty menetelmä mahdollistaa viiveiden laskennan klassisia menetelmiä käyttäen yleistetyissä jonojärjestelmissä, joiden solmuissa on murtolukumäärä palvelimia.

Key words: Erlang’s delay function, multi-server system, state dependent service times

Naumov V., Martikainen O.: Queueing Systems with Fractional Number of Servers, ETLA DP 1268

Artikkeli on ladattavissa täältä.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*