3VPM-menetelmän käyttö prosessien optimoinnissa

Mihin prosessin osaan tarvitaan lisää työpanosta, mistä sitä voi vähentää? Milloin prosessin kustannukset ovat optimaalisia? Kannattaako prosessissa painottaa kiinteitä vai muuttuvia kustannuksia? Miten erilaiset tekniset ratkaisut tai toimintatapojen muutokset vaikuttavat prosessin laatuun?

3VPM-malli tutkii prosessien käyttäytymistä, laatua ja kustannuksia. Sen avulla voidaan etsiä tietoa siitä, mihin eri resurssit kannattaa kohdentaa ja milloin toiminta on taloudellisesti optimaalista. Prosessien kehittämisen yhteydessä sen avulla voidaan myös simuloida erilaisten mahdollisten muutosten vaikutusta prosessiin, sen resursseihin, pullonkauloihin ja laatuun.

Tässä videossa professori Olli Martikainen kertoo, miten 3VPM-menetelmää käytetään prosessien optimoinnissa:

Video on ladattavissa Vimeosta.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*