Automaattinen paikantaminen RTDA

Työtehtävien kestoa voi arvioida seuraamalla sitä, miten työntekijä työpäivänsä aikana liikkuu. Samalla tulee huomioiduksi myös siirtymisiin kuluvat ajat. Työryhmämme on kehittänyt henkilöstön omaan käyttöön oman työn kehittämiseksi automaattisen paikannusmenetelmä RTDA:n.

Automaattinen paikannus perustuu puhelimen ja bluetooth-laitteen välisten signaalien tunnistamiseen. Kännykkä etsii ympäristössä olevat bluetooth-laitteet ja nauhoittaa niiden signaalien voimakkuuden. Sovellukselle voi opettaa, mitkä bluetooth-laitteet se tunnistaa.

Mobiilisovellus käynnistetään kännykästä manuaalisesti ja se toimii sen jälkeen taustalla. Kun nauhoitus lopetetaan, tiedot siirretään tietokoneelle, jolla lasketaan kännykän sijainti kunakin ajankohtana signaalien vahvuuden perusteella. Sovellus toimii Android-puhelimissa.

Menetelmän tarkkuus on huoneissa +/- 2 m ja se erottaa huoneet toisistaan. Kun automaattisen paikannuksen tuloksiin yhdistetään tieto siitä, mitä eri paikoissa normaalisti tehdään, saadaan tietoa työpäivän työprosessien kestoista. Menetelmä on haastatteluja tarkempi ja ottaa huomioon myös siirtymisiin käytetyt ajat, mitkä esim. haastatteluissa jäävät usein huomioimatta.

Käyttörajoitus: osasto-/yksikkökohtaisten tulosten käyttöoikeudet ovat osaston/yksikön henkilökunnalla.

Tämä esite on ladattavissa tästä.

Jos olet kiinnostunut sovelluksen käyttämisestä oman työsi tai osastosi/yksikkösi kehittämisessä, ota yhteyttä Olli Martikaiseen, sähköposti olli.martikainen(a)etla.fi.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*